Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteri: Sähköinen sovellus asioinnin avuksi

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 4/19

Ruokavirasto on kesäkuussa julkaissut eläintenpitäjien käyttöön eläintenpitäjä-, pitopaikka- ja haaskapaikkarekisterin sähköisen asioinnin sovelluksen. Sovellus löytyy osoitteesta epr.ruokavirasto.fi.

Ylitarkastaja Sanna Varjus Ruokavirastosta kertoo, että hevoseläinten pitopaikkojen rekisteröimisvelvoitteen takana on koko EU:n alueella 21.4.2021 lähtien sovellettava eläinterveyssäännöstö.
– Kansallisella tasolla ilmoituksista eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin on säädetty eläintunnistusjärjestelmästä annetussa laissa, jota sovelletaan Suomessa käytännössä kaikkiin tuotantoeläiminä pidettäviin eläinlajeihin ja myös useisiin harrastuseläiminä pidettäviin eläinlajeihin. Hevoseläinten osalta tarkemmat säännökset edellä mainituista ilmoituksista on annettu maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa hevoseläinten tunnistamisesta. Hevoseläinten ilmoitusten osalta on siirtymäaika 31.12.2020 asti, jolla haluttiin varmistaa ilmoitusten tekemisen verkossa mahdollistavan sähköisen asioinnin valmistuminen. Sähköinen asiointi on nyt toiminnassa, joten ilmoituksen hevosten pidosta voi tehdä vaikka heti.

Lue koko artikkeli tästä (pdf).