Ponikuninkuusravit Joensuussa 10.-11.8.2019

Tunnelmia vuoden 2018 Ponikuninkuusraveista Kuopiosta. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Järjestyksessään 15. ponikuninkuusravit ravataan Joensuun Linnunlahdella viikonloppuna 10. – 11.8.

Poninkuninkuusravit eli ”Ponkkarit”, on koko perheen tapahtuma, jossa riittää ohjelmaa ja nähtävää. Kyseessä on poniravikilpailijoiden ja raviurheilun nuorisotoiminnan vuoden päätapahtuma ja Suomen suurimmat vuosittaiset poniravit. Viikonlopun aikana ravataan yhteensä 20 kovatasoista lähtöä. Päälähdöissä A-ponit kilpailevat Ponikuninkuus- ja Ponikuningatar-titteleistä, ja B-ponien parhaat kruunataan Poniruhtinaaksi ja Poniruhtinattareksi.

Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien Yhdistys ja Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry ovat tänä vuonna mukana Joensuun Ponikunkkareissa. Paikallisyhdistys Pohjois-Karjalan Hevosenomistajat toimivat kuninkaallisen ponin yhteistyökumppanina, ja lahjoittavat yhdessä SHKL:n kanssa jokaisen lähdön voittajalle tuotekassin, mikä sisältää mm. ilmaisen SHKL:n jäsenyyden vuodelle 2020.

Lue lisää: