Kansallinen Poninäyttely Ypäjällä 10.-11.8.2019

Vuoden 2018 Supreme Champion & Overall Champion Young Pony Goldilocks Lassie sekä Reserve Supreme Champion Sammalisen Klarissa. Kuva: Pinja Kyöstilä

Kansallinen Poninäyttely on perinteinen eri ponirotujen yhteinen näyttely, monen poniharrastajan kesän kohokohta sekä koko perheen tapahtuma. Näyttely järjestetään Ypäjällä, Hevosopiston Derby- ja juhlakentällä viikonloppuna 10.-11.8. jo 42. kerran!

Näyttelyyn on ilmoitettu yli 250 ponia, joista osa kilpailee myös erilaisissa käyttöluokissa, kuten ratsastus-, ajo- ja ohjasajoluokissa sekä nuorten handler-luokissa ja poniagilityssä.

Poninäyttelyyn osallistuvat rodut:
Connemara
Gotlanninruss
New Forest
Shetlanninponi (standardi ja mini)
Suomenpienhevonen
Suomalainen Ratsuponi
Vuonohevonen
Welsh sec. A, B, C ja D

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry on perinteisesti osana monivuotista yhteistyötään Kansallisen Poninäyttelyn kanssa muistanut näyttelyssä palkittuja rotunsa parhaita Suomessa syntyneitä nuoria poneja (FIN-nuoria) ja näiden omistajia. Tänäkin vuonna palkitsemme FIN-nuoret loimella ja omistajat ilmaisjäsenyydellä vuodelle 2020.

Samana viikonloppuna jatketaan myös kuninkaallisissa tunnelmissa, sillä Ponikuninkuusravit ajetaan Joensuussa. Derbykentän kahviossa on koko viikonlopun ajan mahdollista seurata suoraa lähetystä Ponikunkkareista.

Yleisöllä on näyttelyyn vapaa pääsy.

Lue lisää: