Riitta Nylund Naisamatööriohjastajien EM-kilpailuissa Tanskassa

Riitta Nylund matkusti edustamaan Suomea 2.-3.8. Tanskassa ajetuissa Naisamatööriohjastajien EM-kilpailuissa. Kilpailu koostui yhteensä neljästä osalähdöstä, joista kaksi ajettiin perjantaina Odensessa ja kaksi lauantaina Billundissa.

Perjantai alkoi lupaavasti Nylundin ohjastaessa ensimmäisessä osalähdössä kolmanneksi hevosella Phil Taylor. Toisessa Odensen osalähdössä hän oli kahdeksas hevosella Glory Woj. Toisena kilpailupäivänä Billundissa olikin sitten epäonnea matkassa ja ensimmäisessä osalähdössä Nylundin hevonen Angelfromheaven laukkasi ja hylättiin. Toisessakin lauantain osalähdössä hevonen Bølle Gardenia laukkasi heti alkuun, eikä Nylund ehtinyt enää kärkikahinoihin mukaan, vaan jäi sijalle kymmenen.

Lähtöjen tulokset ja videot löydät klikkaamalla tästä.
(”Seneste måned”-välilehdeltä 2019-08-02 Odense, lähdöt 5 & 7 ja 2019-08-03 Billund, lähdöt 3 & 5. Lähtöjen videot näet klikkaamalla numeroita.)

Naisamatööriohjastajien EM-kultamitalin sai tänä vuonna hollantilainen Samantha Stolker 34 pisteellä. Hopeaa sai Ruotsia edustanut Hanna Lähdekorpi 29 pisteellä ja pronssia Itävallan Nadja Reisenbauer 26 pisteellä. Riitta Nylund keräsi viikonlopulta yhteensä 15 pistettä, mikä oikeutti kokonaiskilpailussa sijalle yhdeksän.

Kokonaiskilpailun pisteet ja tulokset.