Pohjois-Karjala: Hevosen kivun hoito -luento 3.4.2019

Eläinlääkäri, ELT Ann-Helena Hokkanen luennoi hevosen kivun hoidosta Joensuun raviradan tallikahviossa keskiviikkona 3. huhtikuuta klo 18-20. Tilaisuudessa tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17:30 alkaen. Luennolle osallistuvat ovat myös mukana 100 € Back on Track -lahjakortin arvonnassa.

Miksi hevosen kipua on tärkeää hoitaa?
Mikä on tulehdusreaktio?
Miten hevosen kipua voidaan hoitaa?
Miten kipua lievittävät lääkkeet vaikuttavat?
Miten muut menetelmät kuten hieronta tai kylmäys hoitavat kipua?
Mitä eroa on akuutilla ja kroonisella kivulla ja niiden hoitamisella?

Kivun hoitaminen hevosen sairastuessa, loukkaantuessa ja kirurgisten toimenpiteiden jälkeen on tärkeää hevosen hyvinvoinnin kannalta. Kivun tehokas hoitaminen parantaa potilaan ennustetta ja nopeuttaa toipumista. Hevosen kipua voidaan hoitaa monella eri tavalla, lääkkein ja muuten. Yleensä paras tulos saavutetaan käyttämällä useaa kipua lievittävää asiaa yhdessä. Aina hevosen kivun hoitaminen ei kuitenkaan ole ongelmatonta.

Pääsymaksu Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien Yhdistyksen jäsenille 15 € (norm. 20 €). Ilmoittautumiset viimeistään 1.4. sähköpostilla hevosjalostusliitto@joensuunravirata.fi tai puhelimitse 050 441 7524. Lämpimästi tervetuloa!

Luennon järjestävät yhteistyössä Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliitto ry, Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien Yhdistys ry, Joensuun ravirata, Megatalli ja Back on Track.

Alkuperäinen tapahtumakutsu (.jpg)