Keinoemotoiminta kesällä 2018

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 6/2018

Kesän 2018 keinoemotoiminta kului tuttuun tapaan. Alkukesästä tammoja oli normaalisti saatavissa orpovarsan hoitajiksi, mutta loppukesästä emää tarvitsevat joutuivat odottamaan pitkän aikaa, eikä viimeisille enää keinoemoa löytynytkään.

En tiedä oliko syynä se, ettei tammoja ”vapautunut” vai eikö niitä ilmoitettu. Meillä Suomessa syntyy varsoja vielä syyskesälläkin ja myös aikaisemmin syntyneet varsat ovat vielä niin pieniä, että hyötyvät emän hoivasta. Toivon siis, että vaikka tamma vapautuisi syksyllä, se ilmoitettaisiin keinoemovälitykseen, mikäli hevonen on sellainen, että sitä ylipäänsä voisi tarjota ja jos hevosenomistaja on valmis niin tekemään.

Vuonna 2018 keinoemovälitykseen ilmoitettiin 75 tammaa ja orpovarsoja ilmoittautui 38.

Keinoemovälitystä hoitaa Heli Lepo, joka ottaa vastaan tietoja ja kyselyitä keinoemoista ja orpovarsoista numerossa 050 309 7555.

Lue koko artikkeli tästä (pdf)