Kädet ovat hierojan tärkein instrumentti

Julkaistu Hevosenomistaja-lehdessä 3/2013
Toukokuussa Kymen-Karjalan Hevosenomistajat järjestivät Kouvolan raviradalla hevosten lihashuolto -kurssipäivän. Kurssin vetäjänä toimi hieroja Timo Qvick.

Qvick hieroo työkseen hevosia sekä ihmisiä. Kokemusta on kertynyt yli 20 vuoden ajalta.
– Ei ole oikeaa eikä väärää tapaa tehdä lihashuoltoa, on vain tehokasta ja vähemmän tehokasta käsittelyä, Qvick aloittaa. Kun ensimmäinen demonstaario hevonen tuotiin tallin käytävälle, tarkasteltiin ensin sen profiilia kokonaisuudessaan.
– Katsotaan ensin onko hevonen symmetrinen lihaksistoltaan, ja käyttääkö se itseään tasapuolisesti. Esimerkiksi ulos (oikealle) puoltaminen radalla voi näkyä vasemman puolen heikkoutena lavan ja kaulan alueelta, Qvick kertoo.
Lue koko artikkeli tästä (pdf)