Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö ry on perustettu vuonna 1983. Säätiön perusti ja säännöt sille loi vuonna 1957 perustettu Suomen Raviurheilijan Liitto ry. Säätiötä hallinnoi ja hallituksen jäsenet valitsee Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n hallitus.

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa tapahtuvaa hevosjalostusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö ylläpitää korkeatasoista siitosorikantaa ja tukee hevostalouteen liittyvää toimintaa. Stipendeinä jaettavat varat ovat peräisin säätiön hallinnoimien siitosorien varsamaksutuotoista.

Säätiön hallitus on katsonut hevostalouden nuorten toimijoiden avustamisen ja kaikenlaisen tukemisen tärkeäksi toimintamuodokseen. Tähän mennessä nuorisostipendejä on myönnetty vuodesta 2000 lähtien lähes 30 nuorisoyhteisölle.

Nuorisostipendien haku

Edellytyksenä nuorisostipendin saamiselle on, että stipendiä hakeva taho on järjestäytynyt ja toimii jonkun hevosorganisaation alaisuudessa.  Stipendien hakijat ja saajat ovat olleet pääasiassa Suomen Hippoksen valtakunnallisen nuorisotoiminnan alaisia nuorisokerhoja raviradoilla. Nuorisostipendiä voivat hakea hevosalan nuorisotoimintaa toteuttavat järjestäytyneet yhdistykset ja kerhot.

Säätiön hallitus tiedottaa uusien stipendien hausta.

Uutta vuonna 2017: Huutokaupattavien astutusoikeuksien tuotto hyväntekeväisyyteen

Starinita Oy:n ensimmäisen Internet-huutokaupan sekä Suomi100-juhlavuoden kunniaksi toteutetaan aivan uusi tempaus sopivasti astutuskauden kynnyksellä.

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö haastaa orinomistajat lahjoittamaan astutusoikeuksia huutokaupattavaksi Starinita Oy:n Internet-huutokaupassa maaliskuussa 2017. Myynnistä saadut tuotot ohjataan poniraviurheilua harrastavien nuorten tukemiseksi.

Lisätietoja

Heikki Kankainen
puheenjohtaja
Ravihevoskasvattajien Säätiö ry
P. 010 402 7183
heikki.kankainen@hankkija.fi