Project, Details

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton vuosittain järjestämä ohjastajaliiga.


Ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 1991. Euroopan raviamatööriohjastajien liiton FEGAT:in jäseneksi SHKL ry liittyi 1992.

Ohjastajat keräävät pisteitä karsintalähdöissä, joita järjestetään eri raviradoilla ympäri Suomen helmikuusta lokakuuhun. Yksitoista eniten pisteitä saanutta ohjastajaa ja edellisen vuoden Suomen mestari osallistuvat kaksiosaiseen SM-finaaliin, jonka voittaja lähtee mm. edustamaan Suomea seuraavan vuoden EM-kilpailuihin.

Katso kilpailun säännöt

Hankkija lahjoittaa lahjakortit liigan runkosarjan kolmelle parhaalle ohjastajalle. Runkosarjan paras palkitaan 300 euron, toiseksi paras 150 euron ja kolmanneksi paras 100 euron lahjakortilla.

Liigan pistetilannetta seurataan Ajankohtaista -palstalla!

Osallistumisoikeus

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan ne amatööriohjastajat, joilla on vähintään kymmenen (10) kilpailun ohjastajakokemus ja jotka ovat C-harrastajalisenssin haltijoita. Osanottaja ei ole saanut myöskään olla ammattivalmentaja- tai ajajalisenssin haltija vuosien 2012, 2013, 2014, 2015 ja 2016 aikana.

Kilpailun pistelaskun ulkopuolella liigan lähtöihin saa osallistua ajalla 1.2.-31.7. myös sellainen kokelas- tai juniorilisenssin haltija, joka on suorittanut samat maksut kuin muutkin osallistujat (maksettu jäsenmaksu tai 60 € osallistumismaksu). Lisäksi kokelas- tai juniorilisenssin haltija ei ole saanut ajaa vuoden 2016 aikana yli 200 lähtöä.

Katso liigaan ilmoittautuneiden yhteystiedot.

Osallistumismaksu

Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton jäsenille osallistuminen on ilmaista (jäsenmaksu 44 euroa pitää olla maksettu ennen ensimmäiseen karsintalähtöön ilmoittautumista). Muille kuin jäsenille liigan osallistumismaksu on 60 euroa vuodessa.

Jokaisen liigaan osallistuvan ohjastajan on ilmoittauduttava SHKL:n toimistolle ennen ilmoittautumistaan ensimmäiseen osalähtöön. Ilmoittautua voi puhelimitse numeroon 03 734 2281 tai sähköpostilla shkl@kolumbus.fi.

Kilpailukalenteri

Amatöörilähdöt 2017 kalenterissa

Tarvittavat tiedot:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Oletko SHKL:n jäsen?/Haluatko liittyä jäseneksi?/Haluatko maksaa osallistumismaksun 60€? (saat tarvittaessa maksutiedot)
  • Haluatko omat tietosi näkyville ohjastajalistalle? Jos haluat, kerro myös mahdollinen ajoalue sekä ajopalkkiopyyntö.