Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu

Racing Amatööriohjastajien SM-kilpailu on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton vuosittain järjestämä ohjastajaliiga. Ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 1991. Euroopan raviamatööriohjastajien liiton FEGAT:in jäseneksi SHKL ry liittyi 1992.

Helmikuun alusta syyskuun loppuun järjestetään eri raviradoilla ympäri Suomen useita karsintalähtöjä, joista ohjastajat keräävät pisteitä. Yksitoista eniten pisteitä saanutta ohjastajaa ja edellisen vuoden Suomen mestari osallistuvat marraskuussa järjestettävään kaksiosaiseen SM-finaaliin, jonka voittaja lähtee mm. edustamaan Suomea seuraavan vuoden EM-kilpailuihin. Liigan osallistumismaksu on 50 euroa vuodessa. Hevosenomistajien Keskusliiton jäsenille osallistuminen on ilmaista.

Jokaisen liigaan osallistuvan ohjastajan on ilmoittauduttava SHKL:n toimistolle ennen ilmoittautumistaan ensimmäiseen osalähtöön. Ilmoittautua voi puhelimitse numeroon 03 734 2281 tai alla olevalla lomakkeella! Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ratkaisee ohjastajan osallistumisoikeuden. Osallistuakseen liigaan on ohjastajan oltava sääntöjen mukainen amatööri. Se tarkoittaa, että ohjastajan tulee olla C-harrastajalisenssin haltija. Yli puolet osallistujan tuloista on tultava muusta toiminnasta kuin hevosten valmennuksesta tai ohjastamisesta. Osallistuja ei ole saanut olla ammattivalmentaja- tai ajajalisenssin haltija viiden viime vuoden aikana. Hän ei saa olla myöskään hevosenomistajan palveluksessa oleva yksityisvalmentaja tai kokelas- tai juniorilisenssin haltija (poikkeus: Kilpailun pistelaskun ulkopuolella liigan lähtöihin saa osallistua ajalla 1.2.-31.7. myös sellainen kokelas- tai juniorilisenssin haltija, joka sääntöjen mukaan on ilmoittautunut SHKL:n toimistolle ja maksanut liigan osallistumismaksun). Työtuloksi ei lasketa yhteiskunnalta saatuja korvauksia. Ohjastajalla on oltava lisäksi vähintään 10 startin ohjastajakokemus (HUOM! Kansainvälisiin edustustehtäviin vaaditaan usein 10 voittoa).

Liigan pistetilannetta seurataan Ajankohtaista -palstalla!

Lahjakortit runkosarjan kolmelle parhaalle

Agrimarket lahjoittaa lahjakortit liigan runkosarjan kolmelle parhaalle ohjastajalle. Runkosarjan paras palkitaan 300 euron, toiseksi paras 150 euron ja kolmanneksi paras 100 euron lahjakortilla.

Karsintalähdöt

Katso 6.2.2015 mennessä ilmoitetut karsintalähdöt tästä (pdf)

Lista voi täydentyä vielä.

Liigassa ajavien ohjastajien yhteystietoja

Täältä löydät liigassa ajavien ohjastajien yhteystietoja.

Ilmoittautumislomake 

Nimi (pakollinen)

Ammatti (pakollinen)

Sähköposti

Puhelinnumero (pakollinen)

SHKL:n jäsenyys (pakollinen)

Jos haluat liittyä jäseneksi, täytä alla olevat tiedot:

Katuosoite

Postinumero ja -toimipaikka

Hevosen nimi ja rekisterinumero

Jos vastasit "En ole jäsen", maksetaan liigan osallistumismaksu 50 € tilille Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry, IBAN: FI49 5720 2320 0148 18, viestikenttään liigaan osallistuvan ohjastajan nimi. Huom, maksu suoritettava ennen osallistumista ensimmäiseen lähtöön.

Haluan yhteystietoni nettisivujen ohjastajalistalle

Ajopalkkio

Ajoalue

Muita tietoja (esimerkiksi valmennettavien vieraiden hevosten määrä)

Lähettämällä lomakkeen vakuutan tutustuneeni liigan sääntöihin ja olevani sääntöjen mukaan oikeutettu osallistumaan liigaan!
Epäselvissä tapauksissa ole yhteydessä toimistollemme puhelimitse!

Amatööriohjastajien Suomen mestarit 1991-2014

1991         Olavi Törnqvist

1992         Pauli Salminen

1993         Kari Juntunen

1994         Harri Partanen

1995         Ossi Numminen

1996         Seppo Lehtonen

1997         Jukka-Pekka Hukkanen

1998         Marko Pessi

1999         Kari Palojärvi

2000         Hannu Laakkonen

2001         Mikko Silventoinen

2002         Hannu Laakkonen

2003         Kimmo Hämäläinen

2004         Kimmo Hämäläinen

2005         Saara Sihvonen (os. Mäkinen)

2006         Mikko Niemistö

2007         Hannu Korpi

2008         Juha Kulin

2009         Pasi K Rytkönen

2010         Kari Innanen

2011         Markus Dahlström

2012         Janne Räisänen

2013         Mikael Niva

2014         Teemu Keskitalo